Sorgit del Casino Ampostí, l’any 1972, Josep Ferré i Royo, més conegut al territori com Pep Soquet, va fundar el grup de Teatre Terra Baixa d’Amposta. Gran escriptor i dramaturg amb obres com: Una casa i un amor, La matança del tossino, Records de la nostra terra, Jo, barretina, Una història amb música, La caseta de la plana i Coses nostres. Va tenir un actiu molt important com a guionista cinematogràfic gràcies a la col·laboració amb el director tortosí Rafel J. Sàlvia. També es va descobrir un gran poeta en Delta, amors i terra, Emili Bonet i altres reculls.

 

La nissaga familiar Ferré i Royo continuava vinculada artísticament amb la germana mitjana, Consol Ferré (debutant com a dramaturga amb l’obra excel·lent, El Glatir de la terra, basada en el problema agrícola del Delta i que va ser seleccionada al certament teatral de Sabadell) i també amb la germana més petita, Estela Ferré (implicada activament amb totes les obres teatrals del seu germà com actriu, així com la publicació de nombroses obres teatrals com també l’aclama’t llibre literari, Des d’un altre angle.)

 

És l’any 2011, després de molt de temps sense un grup teatral a la ciutat d’Amposta, sota la direcció de l’Estela Ferré i un nombre de persones apassionades pel teatre, quan es retorna amb més força que mai. Records de la nostra terra, Francisca, El Pretendent, Fresenda, La nit del lloro, Adrià un torero català, són alguns dels exemples d’aquesta nova etapa. L’any 2012 el grup es formalitza com a grup de la Federació de Grups de Teatre Amateur de Catalunya.

 

El grup fins l’any 2013 va està dirigit per l’Estela Ferré i Royo, passant la babuta al jove director teatral i cinematogràfic Àngel Miñana Prieto. L’any 2016, Jordi Casanova de la Asumpción, compagina la direcció del grup de teatre amb Àngel Miñana. Un actor vinculat al món teatral des de fa més de 20 anys. Un grup obert, dinàmic i amb ganes de crear i contar històries.

 

Des de l’any 2016, l’Estela Ferré i Royo, després d’un sentit homenatge per part de tots els membres del grup de teatre, és presidenta honorífica del grup.